Bokser Castaņo houdt wereldtitel na gelijkspel tegen Lara

heywoodu

Bokser Brian Carlos Castaño mag zich nog altijd de WBA-wereldkampioen in het superweltergewicht (69,9kg) noemen. De Argentijn (15-0) nam het in het Barclays Center in Brooklyn op tegen de Cubaan Erislandy Lara (25-3), maar de jury kwam na twaalf ronden niet tot een beslissing voor één van beiden.

Lara was ruim drie jaar lang de wereldkampioen, tot Jarrett Hurd hem vorig jaar versloeg. Hurd is sindsdien de zogenaamde 'Super champion' bij de WBA, Castaño en Lara vochten om de titel van 'regular champion'. Dat ging er behoorlijk fel aan toe, waarbij Castaño met 181-103 een behoorlijk voordeel had in het uitdelen van rake klappen, hoewel Lara nauwkeuriger was.

De drie juryleden kwamen er niet uit: 115-113 voor Castaño, 115-113 voor Lara en de derde ging voor 114-114, een zogenaamde split draw dus. Castaño was na afloop in elk geval duidelijk: "Ik weet dat ik gewonnen heb, ik ben bestolen", klonk het.

Het andere grote gevecht in Brooklyn ging tussen zwaargewichten Luis Ortiz (31-1, 26 KO's) en Christian Hammer (24-6, 14 KO's). Zo nu en dan ging het even heen en weer en beiden heren kregen met een bloedneus te maken, maar uiteindelijk was ex-wereldkampioen en veteraan Ortiz toch de betere, zo oordeelde de jury.

Lara vs Castaño (Bron: YouTube)