FOK! Wat een weer: regen maar misschien ook zon

Monique Verlind (DJMO)

In het zuiden is het grotendeels bewolkt, in het noorden zijn er ook bredere opklaringen aanwezig. Tevens komen er enkele buien voor waarbij er een kleine kans is op onweer. De temperatuur ligt rond 5°C. De zuidwestenwind is matig boven land en krachtig langs de kust en op het IJsselmeer.

Overdag zijn er wolkenvelden en is er kans op enkele buien. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droger en gaat de zon vaker schijnen. In de avond neemt van het zuiden uit de bewolking toe, maar het blijft nog meest droog. De middagtemperatuur ligt rond 10°C en de zuidwestenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

In de nacht naar woensdag is het zwaar bewolkt met af en toe wat lichte regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidwesten. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Woensdag overdag is er veel bewolking en van tijd tot tijd regent het. De wind wordt zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land. Langs de kust en boven het IJsselmeer staat een krachtige wind. De maximumtemperatuur varieert van 10°C in het noordwesten tot 13°C in het zuidoosten. (Bron: KNMI)

Heb je trouwens nog carnavals-foto's gemaakt? Die kunnen mooi onder het weerbericht! Stuur ze naar weer@fok.nl .

Kroezel viert carnaval in Spanje (Foto: Kroezel)
Kroezel viert carnaval in Spanje (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.