Cross, Price, Smith en Aspinall naar halve finales UK Open

Boris (borisz)

Rob Cross, Gerwyn Price, Michael Smith en Nathan Aspinall staan in de kwartfinales van de UK Open. Het viertal won zondagmiddag hun partij in de kwartfinales. 

Cross toonde zich met 10-7 te sterk voor Josh Payne. De 28-jarige Engelsman had het wel lastig met de stugge Payne, die flink tegenstand bood. Laatstgenoemde had zelfs een beter gemiddelde en finishpercentage dan Cross. Op de belangrijke momenten toonde Voltage zich echter koelbloediger. Zo miste Payne in de tiende leg één pijl op de dubbel en dat werd meteen afgestraft door Cross met een dertiendarter. Met een 56 finish kwam de nummer twee van de wereld vervolgens op een dubbele break voorsprong (8-4). Payne kwam nog terug tot 9-7, waarna Cross 58 uitgooide voor de zege en een plek in de halve eindstrijd.

Smith won met overmacht van Steve Beaton. Het werd 10-1. Price heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan het sterke toernooi van Simon Stevenson. Laatstgenoemde kon niet opnieuw voor een stunt zorgen in Minehead en verloor met 10-5 van The Iceman. Stevenson won al van  Adrian Gray, Mark Webster, Raymond van Barneveld, Kim Huybrechts en Dave Chisnall. Het sleutelpunt in de partij was de 164-finish van Price in de tiende leg, waarmee hij op 6-4 kwam. Daarna stond de Grand Slam-kampioen nog maar één leg af en plaatste Price zich voor de halve finales (10-5).

Aspinall gaf een masterclass weg op zijn finishes in zijn kwartfinale tegen Ross SMith. Dankzij check-outs vanaf 98, 90 en 121 kwam de Engelsman op een 3-0 voorsprong. Nadat Smith op het scoreboard was gekomen, wierp Aspinall ook 94, 79 en 80 uit voor een 7-2 voorsprong.  De 27-jarige darter uit Stockport bewaarde zijn beste finish voor het laatst, want in de veertiende leg vuurde hij een 170-finish in het bord. Het werd uiteindelijk 10-6. 

Price krijgt in de halve finales kans om revanche te nemen op Nathan Aspinall. De twee werden bij de loting aan elkaar gekoppeld en treffen elkaar zondagavond. Beide spelers namen het ook tegen elkaar op in de tweede ronde van het WK. Toen ging de zege ondanks een 2-0 voorsprong voor Price met 2-3 naar Aspinall. Dit werd uiteindelijk het startpunt van een droomtoernooi voor The Asp, want hij schopte het tot de halve finales van het WK. De andere halve finale gaat tussen Rob Cross en Michael Smith. De halve finales zijn live te zien op RTLZ. 

Uitslagen Kwartfinales UK Open 2019
Rob Cross 10-7 Josh Payne
Michael Smith 10-1 Steve Beaton
Gerwyn Price 10-5 Simon Stevenson
Nathan Aspinall 10-6 Ross Smith

Halve finales (vanaf 20u, live op RTLZ)
Gerwyn Price v Nathan Aspinall
Rob Cross v Michael Smith