Jungels soleert naar zege in Kuurne-Brussel-Kuurne

H.Vviv

Bob Jungels heeft zijn team Deceuninck - Quick Step een goed Vlaams openingsweekend bezorgd. Zaterdag won Zdeněk Štybar al het Omloop het Nieuwsbald en zondag schreef de Luxemburgs kampioen Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam.

Ondanks het natte en winderige weer lag het tempo hoog. In het eerste uur bleef dan ook alles bij elkaar, maar in het tweede uur van de wedstrijd kon er toch een kopgroep wegrijden met daarbij Pim Ligthart. De Nederlander van Direct Energie Magnus Cort (Astana), Lawrence Naesen (Lotto Soudal) Jimmy Turgis (Vital Concept-B&B Hotels), Ludwig De Winter (Wanty-Gobert), Alex Kirsch (Trek-Segafredo) en Benoît Jarrier (Arkéa-Samsic) met zich mee.

Traditioneel brak in K-B-K op De Kwaremont de wedstrijd open. Deceuninck - Quick Step trok ten aanval en een dertigtal renners wisten zich af te scheiden van het peloton, met daarbij vijf renners van de Belgische ploeg. Pascal Ackermann en Dylan Groenewegen, de betere sprinters in deze wedstrijd, moesten met hun ploegen in de achtervolging. Al was het verschil op opgelopen tot de minuut.

Op de kaseissenstrook van de Varenstraat reed een kopgroepje weg van voren: Jungels kreeg Oliver Naesen, Sebastiaan Langeveld, Davide Ballerini en Magnus Cort mee. Ze voorsprong liep op naar de één minuut en twintig seconden, waar vooral Jumbo-Visma de achtervolging leidde. Het peloton kwam langzaam dichterbij, maar in de voorlaatste ronde liet Jungels de rest van de kopgroep achter zich en werd het één strijd tussen de Luxemburgs kampioen en het peloton.

In de slotkilometers kwam het peloton tot tien seconden, maar verder kwamen ze niet, waardoor Jungels de zege pakte. Owain Doull sprong in de laatste kilometer nog weg uit het peloton en werd tweede, voor Niki Terpstra die derde over de finishstreep kwam. Titelverdediger Groenewegen moest het doen met een vierde plaats.