Noren verslaan Duitsers in strijd om wereldtitel noordse combinatie

heywoodu

Op het wereldkampioenschap op de noordse combinatie in het Oostenrijkse Innsbruck en Seefeld hebben de Noren het slotonderdeel gewonnen. De estafette werd een spannende strijd, maar Espen Bjørnstad, Jan Schmid, Jørgen Gråbak en Jarl Magnus Riiber waren een maatje te groot.

Het schansspringen werd gewonnen door de Oostenrijkers, die één seconde voor Japan mochten vertrekken aan de vier keer vijf kilometer langlaufen. Noorwegen volgde op zeventien seconden, het Duitse kwartet startte 41 seconden na de Oostenrijkers aan hun langlaufwedstrijd.

De Oostenrijkers Bernhard Gruber en Mario Seidl wisten de leidende positie vast te houden, terwijl Japan zoals verwacht terug begon te vallen. Franz-Josef Rehrl werd namens het thuisland vervolgens bijgehaald door Gråbak en de Duitser Fabian Riessle, waarna de drie slotlopers om het goud streden.

Riiber was duidelijk de sterkste in de groep, maar Lukas Klapfer (Oostenrijk) en Vinzenz Geiger (Duitsland) lieten zich niet zomaar verschalken...tot bovenop het laatste klimmetje: Riiber gaf een dot gas en sprintte naar de wereldtitel, voor de Duitse en Oostenrijkse teams.