Schoonspringster Jansen grijpt naast finaleplek in World Series

heywoodu

Schoonspringster Inge Jansen is er tijdens de eerste World Series-wedstrijd van het seizoen niet in geslaagd de finale te bereiken op de driemeterplank. In het Japanse Sagamihara kwam de Nederlandse in de halve finales tot de vierde plek, waar een plek bij de beste drie nodig was.

Jansen kwam na vijf sprongen tot 310,95 punten en kwam daarmee een kleine dertig punten tekort. De winst ging naar de Chinese Shi Tingmao, die in de finale 382,05 punten bij elkaar sprong en zo landgenote Wang Han nipt klopte. Op het tienmeterplatform pakte Yang Jian namens China bij de mannen de winst, door de Brit Thomas Daley op een handvol punten te kloppen.

Yang Hao en Chang Yani bezorgden China na een spannende strijd met François Imbeau-Dulac en Jennifer Abel uit Canada de winst in de gemengde wedstrijd op de driemeterplank, terwijl Lian Junjie en Si Yajie - eveneens uit China - de gemengde wedstrijd op het platform wonnen.

De Chinese sweep van het weekeinde werd uiteindelijk compleet: Zhang Jiaqi won nipt bij de dames op het platform, Xie Siyi won de wedstrijd van de driemeterplank bij de mannen.