Baansprinters Hoogland en Lavreysen eenvoudig naar halve finales sprinttoernooi

H.Vviv

Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen hebben bij de WK baanwielrennen in Polen de halve finales bereikt van het individuele sprinttoernooi. Matthijs Büchli, nog goud op de keirin, verloor zaterdag in de eerste ronde van het sprinttoernooi.

Hoogland, die de eerste tijd had in de kwalificaties, plaatste zich makkelijk voor de halve finales van het sprinttoernooi. De 25-jarige Europese kampioen was in twee heats veel te sterk voor Nicholas Paul uit Trinidad & Tobago. In de halve finales neemt hij het op tegen de Australische titelverdediger Matthew Glaetzer.

Ook Lavreysen wist zich in twee heats te plaatsten voor de halve finale. In zijn kwartfinale won de 21-jarige baansprinter in twee heats van Nathan Hart uit Australië. Lavreysen had in de kwalificaties de tweede tijd en neemt het nu tegen de Poolse thuisfavoriet Mateusz Rudyk.

Büchli was de derde Nederlander die in actie kwam op het sprinttoernooi bij de mannen, maar dat was minder succesvol. De nieuwe wereldkampioen op de keirin had een slechte kwalificatietijd neergezet en in de eerste ronde nam hij het op tegen de Nieuw-Zeelander Sam Webster, die vervolgens te sterk was voor de Nederlander.

De halve finale en de finale zullen op zondag plaatsvinden.