De Bruin valt tegen op WK bobsleeën, olympisch kampioenen duelleren

heywoodu

In het Canadese Whistler is vrijdagavond het wereldkampioenschap bobsleeën en skeleton begonnen. Het WK werd geopend met de eerste twee runs van de tweemansbobs, die zaterdagavond strijden om de medailles.

Wat het goud betreft lijkt het een strijd te worden tussen de twee mannen die in Pyeongchang het olympisch goud deelden. De Duitser Francesco Friedrich domineert al het hele seizoen - hij won acht van de acht World Cup-wedstrijden - en gaat met remmer Thorsten Margis aan de leiding. Thuisfavoriet Justin Kripps volgt met remmer Cameron Stones op slechts 0,12 seconden, nadat hij in run één zelfs de leiding pakte.

Nico Walther en diens remmer Paul Krenz staan op 0,29 seconden op de derde plek, gevolgd door de Britten Brad Hall/Nick Gleeson en de Letten Oskars Kibermanis/Matiss Miknis. Ivo de Bruin en Dennis Veenker vallen vooralsnog tegen: het Nederlandse duo, dit seizoen regelmatig in de buurt van de top-10, staat slechts op de achttiende plek met nog twee runs te gaan.

Om 02.00 uur Nederlandse tijd gaat zaterdagnacht de derde run van start, gevolgd door run vier. Eerder op de avond komen de vrouwen in actie voor hun eerste twee runs, wat allemaal live te zien is via het officiële YouTube-kanaal van de internationale bond IBSF.