Van Gerwen vroegtijdig onderuit op UK Open

heywoodu

Darter Michael van Gerwen is al in de vierde ronde van de UK Open uitgeschakeld. In het Engelse Minehead was de Engelse veteraan Mervyn King met 6-10 te sterk voor de wereldkampioen.

Van Gerwen, als eerste geplaatst, begon niet onaardig met een 170-finish. King kwam echter op dreef en liep uit naar 2-7, waarna Van Gerwen dankzij een elfdarter terug naar 5-7 kwam. Een finish van 141 hielp King weer op weg en met dubbel 6 maakte hij het vervolgens af.

Van de negen Nederlanders bij de laatste 64 wist welgeteld één man de volgende ronde te halen: Jermaine Wattimena was met 10-2 veel te sterk voor landgenoot Jeffrey de Zwaan. Jelle Klaasen sneuvelde met 4-10 tegen de Let Madars Razma, Raymond van Barneveld dolf met 7-10 het onderspit tegen Simon Stevenson.

Voor Benito van de Pas viel met 3-10 het doel tegen de Duitser Gabriel Clemens, terwijl Jan Dekker met dezelfde score sneuvelde tegen de Australiër Simon Whitlock. Christian Kist maakte het uiterst spannend tegen WK-revelatie Nathan Aspinall, maar ging met 9-10 onderuit tegen de Engelsman.

De laatste Nederlander was Geert Nentjes, maar ook de jonge Urker kon het niet voor elkaar krijgen: een bijzonder goed spelende Duitser Max Hopp stuurde hem met 3-10 terug naar huis.