Buurtbewoners klagen met succes: drugsdealer opgepakt

Monique Verlind (DJMO)

Verschillende terecht klagende buurtbewoners zijn donderdag op hun wenken bediend. Een notoire overlastgever op het gebied van drugs is aangepakt. Er werden drugs in zijn woning gevonden en hij is aangehouden.

Al geruime tijd kreeg de wijkagent klachten uit de omgeving van de Boekweitstraat in Tilburg. In die straat is het vaak een komen en gaan van mensen. Dat geeft bijna 24 uur per dag parkeeroverlast en geluidsoverlast. Gelukkig trokken de buurtbewoners aan de bel en waarschuwden de wijkagent. Het vermoeden was dat er in drugs gedeald zou worden vanuit het pand. De politie startte een onderzoek en uit enkele observaties van het pand bleek dat het vermoeden wel eens juist kon zijn.

Vanmorgen om 08.30 uur viel het onderzoeksteam het pand binnen. De bewoner werd aangehouden omdat er in de woning harddrugs werd aangetroffen. Verschillende gripzakjes met vermoedelijk cocaïne en versnijdingsmiddelen. In de woning troffen de agenten meerdere luxe goederen aan die niet verenigbaar waren met de inkomenspatroon van de man. Die goederen zijn in beslag genomen en er zal ook een financieel onderzoek gestart worden.

Buurtbewoners klagen met succes: drugsdealer opgepakt (Foto: Politie)
Buurtbewoners klagen met succes: drugsdealer opgepakt (Foto: Politie)