MLS voortaan te zien op Fox Sports

Boris (borisz)

De komende vier jaar is het voetbal van de Major League Soccer (MLS) te zien bij FOX Sports, zo laat de zender in een persbericht weten. Nadat Frank Kramer op heroische wijze afscheid had genomen bij Eurosport, werd ook duidelijk dat de competitie niet meer bij die zender te zien zou zijn. 

In de Amerikaanse voetbalcompetitie nemen de 24 beste teams van de Verenigde Staten en Canada het tegen elkaar op. De MLS trapt zaterdagavond af met Philadelphia Union – Toronto FC. Een dag later is het competitiedebuut van Frank de Boer met zijn Atlanta United te zien.

“Frank de Boer is bij regerend kampioen Atlanta United trainer van een club waar 50 duizend fans op de tribune zitten, Zlatan Ibrahimovic speelt als ware Hollywoodster voor LA Galaxy en in 2020 doet het Inter Miami CF van David Beckham zijn intrede in de MLS. Kortom: er gebeurt wat in Noord-Amerika en we zijn verheugd dat we die ontwikkelingen de komende vier jaar op FOX Sports volgen,” zegt Rob Labree, Director Programming & Production van FOX Sports.

De wedstrijden van de MLS worden voornamelijk op zaterdag en zondag gespeeld, in de avond en nacht (Nederlandse tijd). FOX Sports zal ieder weekend meerdere MLS-duels live uitzenden, aangevuld met een samenvattingsprogramma op maandagavond.

FOX Sports heeft meer voetbal uit verre oorden aangeschaft. De Copa Libertadores en de Copa Sudamericana worden in ieder geval ook de komende twee jaar door de sportzender uitgezonden. De bekertoernooien zijn te beschouwen als de Zuid-Amerikaanse varianten van de Champions League en de Europa League. De groepsfase van de Copa Libertadores begint op 5 maart.