Darter Smith met spoed geopereerd

TargaFlorio

Michael Smith is maandag geopereerd aan een abces in zijn lies. De darter had al enkele weken een bult maar schonk daar geen aandacht aan. Op zondag was het abces binnen enkele uren gegroeid van vijf centimeter naar dertien centimeter.

“Ik was een kerel en liet er niet naar kijken”, vertelt Smith aan Live Darts. “Ik ging ervan uit dat het vanzelf over zou gaan. Maar het had heel gevaarlijk kunnen worden als ik bloedvergiftiging had opgelopen. Ik had er eerder naar moeten laten kijken.”

Toen hij zondag wakker werd was het abces flink gegroeid. Nogmaals Smith: “Ik werd wakker en het was ineens een flinke bult geworden en ik kon niet meer lopen. Er was ineens een rode streep die doorliep tot onder aan mijn been. Daar liep de pus uit het abces m’n bloedbaan in.” Ondanks het abces nam hij zondag wel gewoon deel aan het Players Championship in Barnsley, waar hij al vroegtijdig werd uitgeschakeld.

Toen hij maandag een dokter bezocht werd hij direct doorgestuurd naar het ziekenhuis.

Donderdag is Smith gewoon actief in de Premier League of Darts in Exeter. Een dag later doet hij ook mee aan het UK Open.