Chinese snowboardster stunt voor eigen publiek

heywoodu

De World Cup parallelsnowboarden in het Chinese Secret Garden heeft bij de dames een flinke verrassing opgeleverd. De 20-jarige Chinese Gong Naiying stond niet alleen voor het eerst op het podium, ze wist zelfs voor het eerst te winnen.

Op de parallelslalom won Gong van de Poolse Aleksandra Krol en de Oostenrijkse Sabine Schöffmann, waarna Selina Jörg uit Duitsland er in de halve finales aan moest geloven. In de finale stond ze tegenover de Zwitserse Julie Zogg, die de Chinese Zang Ruxin, de Italiaanse Nadya Ochner en haar eigen landgenote Patrizia Kummer nipt klopte. Zogg ging in de finale in de fout, leek toch nog te winnen, maar zag Gong alsnog langszij komen en haar eerste zege ooit pakken. Jörg klopte Kummer in de strijd om plek drie, Michelle Dekker werd in de achtste finales uitgeschakeld.

Gong vs Zogg (Bron: YouTube)

Op de parallelreuzenslalom begon Ramona Theresia Hofmeister uit Duitsland met winst op de Russische Maria Valova en Ochner, die beiden geen run zonder val afleverden. Dat deed Jörg ook niet en dus stond de Duitse simpel in de finale tegenover olympisch kampioene Ester Ledecka, die begon met winst op Dekker. De Russische Milena Bykova haalde de finish niet en Krol sneuvelde in de halve finales, waarna Hofmeister voor de verandering in de finale eens won van Ledecka. Jörg werd wederom derde, dit keer door Krol te verslaan.

Hofmeister vs Ledecka (Bron: YouTube)

Bij de mannen ging de winst op de reuzenslalom naar de Sloveen Tim Mastnak, die begon met winst op de Bulgaar Radoslav Yankov, de Canadese veteraan Jasey Jay Anderson en de Duitser Stefan Baumeister. In de finale stond hij tegenover Andrey Sobolev uit Rusland, die won van de Italianen Aaron March en Edwin Coratti, gevolgd door winst op Oskar Kwiatkowski uit Polen. In de finale was Mastnak een maatje te groot voor Sobolev, terwijl Baumeister de derde plek pakte ten koste van Kwiatkowski.

Sobolev vs Mastnak (Bron: YouTube)

De slalom leverde een eerste zege ooit op voor de Italiaan Daniele Bagoza, die begon met winst op de Oostenrijkse oldie Andreas Prommegger en de Zuid-Koreaan Lee Sang-ho, waarna hij zijn vijftien jaar oudere landgenoot Roland Fischnaller (38) het nakijken gaf. In de finale stond Bagozza tegenover de pas 19-jarige dubbele wereldkampioen Dmitry Loginov, die simpel won van Zan Kosir (Slovenië), Alexander Payer (Oostenrijk) en thuisfavoriet Zhang Xuan. In de finale was Bagozza echter te sterk, terwijl Fischnaller de derde plek voor de neus van Zhang weg kaapte.

Bagozza vs Loginov (Bron: YouTube)