Goede slotdag bezorgt Luiten tiende plaats in Mexico, Johnson wint

H.Vviv

Joost Luiten heeft zondag op het WGC-Mexico Championship een uitstekende slotronde gespeeld. De Nederlandse golfer klom dankzij een ronde van 64 (-7) slagen naar de tiende plaats in het klassement. De Amerikaan Dustin Johnson won het toernooi op de baan van Chapultepec Golf Club bij Mexico City.

Luiten begon zijn dag met drie parren op rij en één bogey op de vierde hole. Daarna vielen de birdies voor de 33-jarige Nederlandse golfer. Hij maakte negen birdies in twaalf rondes en stond dankzij zijn birdies even op een gedeelde vijfde plaats, maar mede door een bogey op de laatste hole zakte Luiten nog naar de gedeelde tiende plaats, maar dat was nog altijd goed voor 142.000 euro.

De winst in Mexico ging naar de voormalig nummer één van de wereld Dustin Johnson. De Amerikaanse golfer won het toernooi ook al in 2015 en 2017. Hij won het toernooi met vijf slagen voorsprong op de Noord-Ier Rory McIlroy. De Engelsman Paul Casey werd samen met zijn landgenoot Ian Poulter en de Thai Kiradech Aphibarnrat derde, maar wel met een achterstand van tien slagen op de Amerikaan.