Duitse schansspringers met overmacht eindelijk naar wereldtitel

heywoodu

De Duitse schansspringers hebben zich in het Oostenrijkse Innsbruck éindelijk weer laten kronen tot wereldkampioen in de landenwedstrijd. Dat lukte sinds de eerste editie in 1982 nog maar twee keer: in 1999 en 2001. Op de acht WK's daarna kwam Duitsland zelfs niet verder dan één keer zilver (2013).

Karl Geiger, Richard Freitag, Stephan Leyhe en kersvers wereldkampioen Markus Eisenbichler waren op de legendarische Bergisel boven Innsbruck drie klassen beter dan de rest. Vanaf de eerste van acht sprongen ging de ploeg aan de leiding en vooral met sterkhouders Eisenbichler en Geiger - individueel goed voor goud en zilver - kwam die positie geen moment meer in gevaar.

Oostenrijk, Japan, Polen en uittredend kampioen Noorwegen vochten om het zilver, hoewel de voor het WK favoriete Polen net als de Noren in de finaleronde langzaam af moesten haken. Japan hield vooral dankzij World Cup-leider Ryoyu Kobayashi stand en pakte brons, Stefan Kraft was de grote man die de Oostenrijkers naar het zilver sprong.