Kristoffersen klopt Hirscher, maar Hirscher pakt 19e World Cup-eindzege

heywoodu

Alpineskiër Henrik Kristoffersen heeft tijdens de World Cup in het Bulgaarse Bansko de reuzenslalom gewonnen. De kersverse wereldkampioen klopte eeuwige rivaal Marcel Hirscher, maar de Oostenrijker ging er wel voor de zesde keer met het eindklassement vandoor, terwijl er zelfs nog twee wedstrijden te gaan zijn.

Hirscher had in de eerste run nog de snelste tijd neergezet, 0,22 seconden voor Kristoffersen. De Fransman Alexis Pinturault moest al 0,68 seconden toegeven, verder stonden alleen de Zweed Matts Olsson (+0,77), de Fransman Thomas Fanara (+0,78) en de Sloveen Zan Kranjec (+0,81) binnen een seconde van de Oostenrijkse grootheid.

Olsson en Kranjec eindigden op plek zes en vijf, Fanara passeerde landgenoot Pinturault. Kristoffersen nam vervolgens de leiding met 0,39 seconden over en zag dat Hirscher vier honderdsten van een seconde tekort kwam om zijn tijd te kloppen, waarmee de winst voor Kristoffersen een feit was.

Voor de zesde keer - en de vijfde keer op rij - pakte Hirscher wel het World Cup-klassement op de reuzenslalom. Op de slalom is hij ditj aar overigens ook al binnen, eveneens voor de zesde keer. Een achtste opeenvolgende eindzege in het algemene World Cup-klassement kan hem ook nauwelijks nog ontgaan.