Trentin sprint gemakkelijk naar zege in slotrit Ruta del Sol, Fuglsang eindwinnaar

H.Vviv

Matteo Trentin heeft de slotetappe in de Ruta del Sol gewonnen. Voor de Europees kampioen van Mitchelton-Scott was het alweer zijn tweede ritzege deze week. De 29-jarige Italiaan won ook al de tweede etappe. De eindoverwinning van Jakob Fuglsang kwam in de laatste etappe niet meer in gevaar. Steven Kruijskijk eindigde op een derde plaatst in het algemeen klassement.

De slotetappe in de Ruta Del Sol ging over heuvelachtig terrein met op twintig kilometer de laatste beklimming. De finishstrook liep nog wel omhoog. Perfect voor sprinters die goed heuvel op kunnen. Het zou ook een etappe voor Danny van Poppel kunnen zijn, alleen kwam de sterke sprinter van Jumbo-Visma niet meer aan de start van de etappe.

De ritwinnaar van gisteren, Simon Yates, trok opnieuw in de aanval. Uiteindelijk kreeg hij met Antwan Tolhoek en Oscar Riesebeek twee Nederlanders met zich ook. Ook de Pool Tomasz Marczynski was mee in de vroege vlucht.

Astana had alles onder controle in het peloton en op de laatste beklimming kregen ze de koplopers weer in het zicht. Yates pakte nog wel de bergpunten, vlak daarna werd hij bijgehaald. Daarna nam Mitchelton-Scott het heft in handen voor hun sprinter Matteo Trentin. De Australische ploeg trok de sprint aan voor de Europees kampioen en hij maakte het makkelijk af voor zijn ploeg. In de sprint liet Lars Boom zich ook goed van voren zien en sprintte naar een achtste plaats.

De eindoverwinning in de Ruta del Sol ging naar Jakob Fuglsang. De Deen van Astana eindigde in het peloton en dat was voldoende voor de eindzege. Hij won voor Ion Izagirre en Steven Kruijswijk.