Dubbelslag mogulskiėrs Laffont en Kingsbury in Japan

heywoodu

In het Japanse Tazawako is het voorlaatste World Cup-weekeinde voor de mogulskiërs afgesloten. Op het programma stonden wedstrijden op de moguls en dual moguls, wat zowel bij de vrouwen als de mannen een dubbele winst opleverde.

Perrine Laffont pakte bij de vrouwen de winst op beide onderdelen. De Franse olympisch kampioene scoorde op de moguls 82,97 punten in de finale en klopte daarmee de Australische Jakara Anthony (79,87) en de Kazachse wereldkampioene Yulia Galysheva (76,92). Op de dual moguls won Laffont met 76,18 punten in de finale van de Amerikaanse Jaelin Kauf (62,81), terwijl Anthony de derde plek won doordat Galysheva niet van start ging.

Laffont vs Kauf (Bron: YouTube)

Bij de mannen was het zoals verwacht de schier onklopbare Mikael Kingsbury die de dubbele winst pakte. Op de moguls scoorde de Canadees 86,70 punten, waarmee hij landgenoot Philippe Marquis (83,67) en de Amerikaan Bradley Wilson (80,47) klopte. Met 87,94 punten was Kingsbury in de finale van de dual moguls te sterk voor de Japanner Ikuma Horishima (86,63). Benjamin Cavet uit Frankrijk pakte met 88,24 punten de derde plek door Matt Graham uit Australië te verslaan.

Kingsbury vs Horishima (Bron: YouTube)