Pinturault skiet naar overtuigende zege op combinatie

heywoodu

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft in het Bulgaarse Bansko de tweede en laatste alpinecombinatie van het World Cup-seizoen gewonnen. De Fransman pakt daarmee ook de eindzege in het klassement.

De dag begon met de super-G, waar de mannen van de snelle nummers hun kunsten mochten vertonen. De Zwitser Mauro Caviezel was de snelste, 0,06 seconden voor de Oostenrijker Vincent Kriechmayer, maar Pinturault maakte de meeste indruk. Met een derde plek op 0,16 seconden stond de Fransman er veruit het beste voor, aangezien hij met afstand de best geplaatste van de sterke slalomskiërs was. WK-medaillewinnaar Stefan Hadalin stond op plek acht (+1,00), slalomkampioen Marcel Hirscher kwam met een twintigste tijd (+1,83) beneden.

Op de slalom liet Hirscher zijn kunsten zien en de een na de ander beet zich stuk op zijn tijd. Tot Pinturault: de Fransman had dik anderhalve seconde voorsprong en hield aan de finish nog 0,68 over op de Oostenrijker, die Hadalin één honderste achter zich hield. De Italiaan Riccardo Tonetti werd vijfde op de super-G en steeg op de slalom één plek, de Canadees Trevor Philp verraste door zijn 27e stek in de slalom om te zetten naar plek vijf, pas de eerste keer in zijn bijna honderd World Cup-wedstrijden dat hij de top-10 haalde.