Küng wint tijdrit in Ronde van de Algarve, leider Pogačar maakt opnieuw indruk

H.Vviv

Stefan Küng heeft de individuele tijdrit in de Volta ao Algarve. In de Portugese rittenkoers was de Zwitsers kampioen in het tijdrijden twee seconden sneller dan de Deen Søren Kragh Andersen. Tadej Pogačar maakte net zoals donderdag indruk. Het Sloveense toptalent werd vijfde in de tijdrit en blijft daardoor leider in de Ronde van de Algarve.

Ryan Mullen, de Ier van Trek-Segafredo zette de eerste richttijd neer in de vlakke tijdrit van 20,3 rondom Lagoa. Het was Yves Lampaert die daarna de snelste tijd klokte, maar de Belg kon niet lang genieten van zijn toptijd. Stefan Küng was vijf seconden sneller en dat bleek uiteindelijk de snelste tijd, al kwam Kragh Andersen nog dicht door op twee seconden te eindigen van de Zwitser.

Pogačar wist opnieuw indruk te maken. Het Sloveen toptalent van UAE-Team Emirates had donderdag al de bergrit gewonnen en ook in de tijdrit was hij veruit de beste van de klassementsmannen. Het 20-jarige toptalent verloor maar 17 seconden op specialist Küng en werd daarmee vijfde. Door zijn sterke tijdrit verstevigt hij wel de leiding in het algemeen klassemet. Daarin heeft Pogačar een voorsprong van 31 seconden op Enric Mas. Wout Poels staat in het klassement nu op de vierde plaats op 37 seconden van de Sloveen. Sam Oomen volgt op de zesde plaats, maar de renner van Sunweb heeft wel een achterstand van meer dan één minuut op de leider

De Volta ao Algarve duurt nog tot en met zondag.