Reus Zenhäusern skiet naar winst in Stockholm, eindzege Shiffrin op slalom

heywoodu

Alpineskiër Ramon Zenhäusern heeft zijn tweede World Cup-zege te pakken. De Zwitserse reus was net als vorig jaar de beste tijdens het city event - een parallelslalom - in het Zweedse Stockholm.

Doppelmeter rekende eerst af met de Oostenrijker Manuel Feller, waarna diens landgenoot en wereldkampioen slalom Hirscher eraan moest geloven. In de halve eindstrijd was Zenhäusern vervolgens te sterk voor landgenoot Daniel Yule, alvorens olympisch kampioen André Myhrer in de finale wachtte.

De Zweedse thuisfavoriet klopte de Oostenrijker Michael Matt en de Italiaan Manfred Mölgg, waarna hij Marco Schwarz uit Oostenrijk nipt wist te kloppen. In de finale haalde hij met alle risico in beide runs de finish niet, waardoor Zenhäusern de winst pakte. Yule sneuvelde in de kleine finale en dus ging plek drie naar Schwarz.

Zenhäusern - Myhrer (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen won wereldkampioene slalom Mikaela Shiffrin eerst van Ragnhild Mowinckel uit Noorwegen, waarna ze nipt won van de Oostenrijkse Katharina Truppe. Thuisfavoriete Anna Swenn Larsson moest er op 0,01 seconden aan geloven, waarna Shiffrin het in de finale op mocht nemen tegen Christina Geiger.

De Duitse won eerst van Bernadette Schild uit Oostenrijk en won daarna verrassend van de Slowaakse Petra Vlhova, alvorens ze olympisch slalomkampioene en thuisheldin Frida Hansdotter op 0,04 seconden klop gaf. In de finale was Shiffrin wel beter, maar Geiger kon met haar tweede World Cup-podium ooit - en haar eerste sinds 2010 - toch juichen. Swenn Larsson won de Zweedse strijd om plek drie van Hansdotter.

Met haar zege is Shiffrin weer eens vroegtijdig zeker van de eindwinst in het slalomklassement van de World Cup, de zesde keer op rij dat de 23-jarige Amerikaanse de titel pakt.

Geiger - Shiffrin (Bron: YouTube)