Bayern houdt stand in boeiend duel bij Liverpool

Redactie

De eerste Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Bayern München heeft geen winnaar opgeleverd. Op Anfield werd dinsdagavond niet gescoord. Dat er halverwege de wedstrijd nog niet was gescoord, was een klein wonder te noemen. Met name Liverpool creëerde een aantal prima kansen om de score te openen. De eerste was in de twaalfde minuut voor Mohamed Salah, die bij een fraaie lange bal van Jordan Henderson niet genoeg kracht achter zijn volley kon krijgen.

Aan de andere kant kwam Bayern even later bijna op voorsprong toen Serge Gnabry vanaf rechts een voorzet gaf die Joël Matip bijna in eigen doel werkte. De verdediger, die achterin de geschorste Virgil van Dijk verving, knalde de bal per ongeluk tegen Alisson Becker aan. Liverpool ontsnapte vervolgens ook toen een treuzelende Alisson zijn Duitse teamgenoot in de problemen gaf met een gevaarlijke pass. Kingsley Coman raakte daarna hoog het zijnet.

In het restant van de eerste helft waren de beste kansen opnieuw voor The Reds. Sadio Mané had moeten scoren toen hij bij een gekraakt schot van Naby Keïta ineens alleen voor Manuel Neuer stond. Vanuit de draai schoot de Senegalees met links echter naast. Matip mikte kort voor rust in de korte hoek naast nadat Roberto Firmino de bal goed teruglegde.

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld niet. Liverpool zette Bayern onder druk en de Duitse bezoekers loerden op een countermogelijkheid. Het team van Jürgen Klopp creëerde een aardige mogelijkheid toen Andy Robertson de diepte in werd gestuurd door Keïta. Neuer kwam van zijn lijn, maar de bal kwam via een verdediger bij Salah terecht, die vanuit een moeilijke hoek niet op doel wist te schieten.

Liverpool bleef zoeken naar een opening, maar Bayern hield de ruimtes achterin klein en het ontbrak de Engelsen telkens aan een goede eindpass. Klopp greep een kwartier voor tijd in door James Milner en Divock Origi in te brengen voor Keïta en Firmino. Het bleef echter 0-0, nadat Neuer in de slotfase knap een kopbal van Mané pareerde. Beide teams zullen over drie weken in München dus moeten scoren om door te gaan naar de kwartfinales.