Oranje zonder Van de Sanden en Dekker naar Algarve Cup; Van der Gragt keert terug

Boris (borisz)

Stefanie van der Gragt is er weer bij in Oranje als het team volgende week deelneemt aan de Algarve Cup. De Heerhugowaardse maakt na een lange periode van blessureleed haar comeback in de selectie van het Nederlands elftal. Shanice van de Sanden en Anouk Dekker zijn juist afwezig. De aanvaller van Olympique Lyon en verdediger van Montpellier kampen met een bovenbeenblessure.

Van der Gragt maakte in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije (1-0 winst) op 12 juni 2018 voor de laatste keer haar opwachting in het Nederlands vrouwenelftal. Daarna viel ze weg door een bovenbeenblessure. In november raakte geblesserd aan haar knie, waardoor ze weer er enige tijd uit lag. 

Ook Daniëlle van de Donk (Arsenal), die in januari als gevolg van een spierblessure verstek moest laten gaan in de oefeninterland tegen Zuid-Afrika, is er in Portugal weer bij. FC Twente-aanvaller Ashleigh Weerden maakt haar debuut in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman. De 19-jarige aanvaller van FC Twente is dit seizoen een van de revelaties in de Eredivisie.

Nederland neemt het op de Algarve Cup eerst op tegen Spanje (27 februari, 18.15 uur) en Polen (4 maart, 18.30 uur), waarna op 6 maart de finalewedstrijden om plaats 1 tot en met 12 worden afgewerkt in Estádio Municipal da Bela Vista in Parchal. Het toernooi staat in de voorbereiding op het wereldkampioenschap later dit jaar in Frankrijk. 

Selectie: 

 Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (Arsenal), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Ajax), Sisca Folkertsma (FC Twente), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Jackie Groenen (1FFC. Frankfurt), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Jill Roord (Bayern München), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Ashleigh Weerden (FC Twente).