Sánchez opnieuw de beste in Ronde van Murcia

H.Vviv

Luis León Sánchez heeft net als vorig jaar de Ronde van Murcia gewonnen. De renner van Astana won de tweede rit voor Alejandro Valverde en daarmee pakte de Murciaan naast de etappewinst ook de eindzege in zijn thuisronde. 

Vlak voor de slotbeklimming van de de Alto Cresta del Gallo op vijftien kilometer kwam alles weer bij elkaar. Op de slotbeklimming van 4,4 kilometer aan 6,5% was Alejandro Valverde de beste. De wereldkampioen had op de top een kleine voorsprong op Luis León Sánchez. 

Valverde leek zijn eerste zege te boeken in de regenboogtrui, maar in de laatste kilometer kwam Sánchez terug bij Valverde. De twee renners uit Murcia mochten gaan uitmaken wie de zege pakte in Murcia en daarin was de renner van Astana duidelijk te sterk voor Valverde. 

Voor de wereldkampioen was het alweer zijn zesde podiumplaats van het seizoen, maar hij wacht nog steeds op zijn eerste zege in zijn wereldkampioentrui. 

Naast de dagzege schreef Sánchez ook het eindklassement op zijn naam. Net zoals vorig jaar was hij de beste voor Valverde. Pello Bilbao, die de eerste rit won, werd derde in het algemeen klassement.