Gamen voor het goede doel!

Redactie

Aankomend weekend houdt Game Changers opnieuw een evenement om geld op te halen, ditmaal voor de spierziekte ALS. Van vrijdag 15 tot en met 17 februari vindt een marathonstream plaats die live uitgezonden wordt op Facebook, Twitch en Mixer.

Game Changers is een initiatief dat zich via game-activiteiten inzet voor diverse goede doelen. In december 2016 wisten de Game Changers in vier dagen € 1.878 op te halen voor het Beatrix Spierfonds en in februari 2018 werd er in drie dagen tijd € 3.574 opgehaald voor het Nationaal MS Fonds. Voor 2019 willen deze kanjers zich opnieuw inzetten voor een goed doel door ditmaal te streamen voor Stichting ALS.

In een marathonstream, welke zal plaats vinden in het weekend van 15 t/m 17 februari, wordt geprobeerd om zoveel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel. Game Changers is een initiatief van online gaming magazine StarGamers in samenwerking met gameke.nl. 

In de marathon stream worden diverse zaken in de gaming-scene uitgelicht, worden de nieuwste games gespeeld en worden bekende gasten ontvangen zoals Hardstyle DJ Royal S, rappers Leo v/d Flows en Willie Wartaal en niet te vergeten producer Boaz v/d Beatz. Daarnaast worden de meest gekke opdrachten uitgevoerd en wordt een enorme hoeveelheid gaming-gerelateerde zaken geveild om zoveel mogelijk geld in te zamelen, zoals games voor talloze platforms, headsets, muizen, (retro-)consoles en allerlei merchandise. Ook onder de prijzen is een gesigneerd t-shirt van dartkampioen Michael van Gerwen.

Klik hier voor een overzicht van alle lopende veilingen of bekijk voor meer informatie de Facebook-pagina van GameChangers. De Twitch-stream kun je hier vinden. Vanaf 12.00 trapt het evenement af.

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. Dit komt doordat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen – de zogenaamde hersenstam – afsterven. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. De hersenen kunnen dan geen spierbewegingen meer op gang brengen. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1.500 patiënten nog niet.

Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijke onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.