Martina: "Uiteindelijk sta ik hier dan toch met een Feyenoord-shirt, ik ben zeer trots"

Redactie

Cuco Martina zag dit weekend via een lange omweg zijn Feyenoord-droom in vervulling gaan en dat vervult de Rotterdammer met trots. De 29-jarige van Everton gehuurde verdediger maakte in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (4-0) zijn debuut in het hoogste keurkorps van Feyenoord. Martina behoorde vijf jaar tot de jeugdopleiding van de Rotterdamse club, maar als eerstejaars A-junior strandde zijn ambitie om door te breken en vertrok hij op zeventienjarige leeftijd.

"Mijn eerste wedstrijd in De Kuip is een heel speciaal moment", vertelt Martina, die de clubkleuren van RBC Roosendaal, RKC Waalwijk, FC Twente, Southampton, Everton en Stoke City verdedigde, maandag in gesprek met De Telegraaf. De droom om ooit in het Rotterdamse stadion te spelen mét het tenue van Feyenoord om de schouders bleef bestaan. "Ik liep er vaak langs en ik ben er zelfs weleens ballenjongen geweest. Uiteindelijk sta ik hier dan toch met een Feyenoord-shirt. Ik ben zeer trots."

Feyenoord is voor Martina een deel van zijn leven. "Ik woon al 25 jaar in Rotterdam-Zuid en heb constant Feyenoord in mijn hoofd gehad. Mijn vrienden en familieleden zijn ook allemaal voor Feyenoord", verklaart de verdediger in het dagblad. "Ik had een stuk of twintig kaarten geregeld voor familie en vrienden. Het is geweldig dat ze zijn gekomen om mij te steunen."

Martina lijkt te profiteren van de manier waarop Giovanni van Bronckhorst probeert om vers bloed te willen toevoegen voor de belangrijke reeks die eraan komt. De verdediger hoopt de komende maanden hoe dan ook belangrijk te worden voor Feyenoord, nu zijn droom inmiddels is uitgekomen. "Het shirtje van deze wedstrijd ga ik inlijsten en krijgt een mooi plekje aan de muur."