Uitslag FC Utrecht - PSV

Redactie

PSV heeft nagelaten om de voorsprong om naaste achtervolger Ajax uit te bouwen naar acht punten, maar ontsnapte wel aan een nederlaag tegen FC Utrecht.

De Eindhovenaren speelden in De Galgenwaard met 2-2 gelijk nadat het daar lange tijd niet naar uitzag. De thuisploeg nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong. Luuk de Jong poetste die achterstand na rust weg met twee doelpunten, waardoor PSV nog een punt kon meenemen uit de Domstad.

Ontmoetingen met FC Utrecht leverden PSV de afgelopen jaren weinig problemen op. De Eindhovenaren wonnen voorafgaand aan het duel in De Galgenwaard de laatste twaalf onderlinge wedstrijden. Vorig seizoen wist PSV met maar liefst 1-7 te winnen in de Domstad, wat eraan heeft bijgedragen dat men sinds de zomer van 2013 op bezoek bij FC Utrecht (21 keer) vaker tot scoren kwam dan elk ander team op bezoek bij een specifieke tegenstander. De formatie van trainer Mark van Bommel kende deze keer echter een belabberde start in Utrecht.

Een hoekschop van Nicolas Gavory bereikte het hoofd van Sander van de Streek, die Daniel Schwaab aftroefde en de openingstreffer tegen de touwen kopte. PSV kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd en kreeg via Hirving Lozano en Gastón Pereiro mogelijkheden op de gelijkmaker. Voor rust wist de thuisploeg echter de marge nog te verdubbelen. Scheidsrechter Pol van Boekel liet doorspelen na een tackle van Joris van Overeem op Hirving Lozano. Van de Streek kreeg de bal en bediende Gyrano Kerk met een afgemeten pass, waarna de aanvaller Jorrit Hendrix te snel af was en het leer diagonaal achter Jeroen Zoet plaatste: 2-0.

Na rust voerde PSV de druk op, wat na 57 minuten spelen resulteerde in de aansluitingstreffer. Steven Bergwijn bediende Luuk de Jong met een fraai passje, waarna de spits Utrecht-doelman David Jensen te slim af was en zijn inzet tergend langzaam de lijn zag passeren. De thuisploeg moest zich in de eerste fase van de tweede helft voornamelijk beperken tot verdedigen, terwijl PSV nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Bijna werd de 2-2 op het scorebord gezet door Pereiro, maar zijn inzet ging net naast het doel van Utrecht.

Van Bommel bracht Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren in het veld voor de laatste twintig minuten. Via De Jong en Bergwijn kregen de bezoekers mogelijkheden om de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd kwam PSV alsnog op 2-2. Denzel Dumfries vond met een lage voorzet De Jong, die de Eindhovenaren naast Utrecht schoot. Snel na de gelijkmaker werd Simon Gustafson in het strafschopgebied gevloerd door Dumfries, maar Van Boekel besloot na het zien van de beelden de bal niet op de stip te leggen. Mede daardoor moesten beide ploegen na 94 minuten voetballen genoegen nemen met één punt.

FC Utrecht

2 - 2

PSV

 7' v.d.Streek
 39' Kerk
   57' De Jong
 86' De Jong
 
 Gele kaart: Gustafson, (FC Utrecht), Bergwijn, (PSV)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 19.005
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Jensen
Klaiber
Letschert
Janssen
Gavory
v.d.Streek
v.Overeem
Gustafson
Boussaid (Guwara/82)
Kerk
Kramer (v.d.Maarel/90 1)
  Zoet
Dumfries
Schwaab
Viergever
Angelino
Rosario
Pereiro (Ihattaren/ 73)
Hendrix
Lozano (Gakpo/69)
De Jong
Bergwijn