Noorse langlaufers sprinten naar dubbelslag in Lahti

heywoodu

De World Cup langlaufen in het Finse Lahti heeft zaterdag op de sprint in vrije stijl een Noorse dubbelslag opgeleverd. Maiken Caspersen Falla won bij de vrouwen, Johannes Høsflot Klæbo was bij de mannen weer eens niet te verslaan.

In de finale bij de mannen was al snel duidelijk dat Klæbo weer niet met zich liet spotten. De jonge Noor opende de aanval en alleen Federico Pellegrino kon volgen. Het was voor de Italiaan niet genoeg om het Klæbo écht moeilijk te maken, maar hij eindigde wel op de tweede plek. Finn Hågen Krogh klopte zijn Noorse landgenoten Eirik Brandsdal en Emil Iversen in de strijd om plek drie, de Rus Gleb Retivykh werd zesde.

Voor Klæbo was het alweer zijn dertiende sprintzege in de World Cup, waarmee hij landgenoot en voormalig olympisch kampioen Ola Vigen Hattestad evenaart en Pellegrino (12) passeert. Emil Jönsson uit Zweden, inmiddels gestopt, staat met zestien zeges bovenaan, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voor de 22-jarige Noor dat record pakt.

De mannenfinale (Bron: YouTube)


Bij de vrouwen leek Sophie Caldwell een brutale gooi naar de zege te doen, maar de Amerikaanse moest zich in de slotfase toch gewonnen geven tegen Falla, die duidelijk over veel beter gewaxte ski's beschikte, naast een extra dosis kracht voor op het laatste rechte stuk. Maja Dahlqvist uit Zweden completeerde het podium, de Duitse Sandra Ringwald werd voor het Noorse duo Mari Eide en Tiril Udnes Weng 'best of the rest'.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)