Uitslag Heracles Almelo - Ajax

Redactie

Ajax heeft in de Eredivisie opnieuw dure punten verspeeld tegen Heracles. De titelkandidaat ging op pijnlijke wijze onderuit in Almelo.

Bij Ajax bleek Frenkie de Jong fit genoeg te zijn om aan de aftrap te verschijnen. Dat gold niet voor Noussair Mazraoui, die werd vervangen door Rasmus Kristensen. Klaas Jan Huntelaar kreeg bovendien de voorkeur boven Kasper Dolberg. Heracles-trainer Frank Wormuth voerde ook een aantal wijzigingen door en dat leek al aardig snel voor succes te zorgen.

De thuisploeg mocht namelijk na vijf minuten al een strafschop nemen. Dennis Higler wees naar de stip toen hij een overtreding zag van Daley Blind op Joey Konings. Heracles benutte deze buitenkans echter niet, want Brandley Kuwas raakte de paal. Ruim tien minuten later was het wel raak voor de gastheer, met dank aan een blunderende André Onana.

Bij een terugspeelbal van Blind had de Ajax-keeper meerdere afspeelmogelijkheden, maar hij koos voor een onbegrijpelijke pass door het centrum. Onana bood daardoor zomaar een niet te missen kans aan Mohammed Osman: 1-0. Ajax probeerde snel de draad op te pakken, maar de Amsterdammers creëerden nauwelijks gevaar en Heracles kwam niet in de problemen.

Kort na de onderbreking was Ajax wel dicht bij een treffer toen Janis Blaswich redding bracht op een poging van Dusan Tadic. Coach Erik ten Hag greep na een uur in door Lasse Schöne en Donny van de Beek te vervangen voor Mazraoui en Zakaria Labyad. Ajax werd wat sterker en Hakim Ziyech zette Huntelaar met een steekpass voor Blaswich, maar de keeper van Heracles hield opnieuw stand.

In de slotfase bleef Heracles vrij simpel overeind en Ajax maakte een ontgoochelde indruk. Op de eerste speeldag van dit seizoen werd het in de Johan Cruijff ArenA 1-1 en dit keer blijft Ajax dus zelfs met lege handen. Koploper PSV kan zondag tegen FC Utrecht (uit) de voorsprong uitbreiden naar acht punten, terwijl de Heraclieden nu zesde staan.

 

Heracles Almelo

1 - 0

AFC Ajax

 17' Osman    
 
 Gele kaart: Rossmann, (Heracles Almelo),
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Higler
Bijzonderheden: Kuwas mist penalty (6)
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Breukers
Rossmann
v.d.Buijs
Czyborra (Knoester/ 90 4)
Osman
Drost (v.Nieff/72)
Merkel
Kuwas
Konings (Dalmau/60)
Peterson
  Onana
Kristensen
De Ligt
Blind
Tagliafico
Schöne (Mazraoui/63)
v.d.Beek (Labyad/63)
De Jong (Dolberg/ 79)
Ziyech
Huntelaar
Tadic