Europees kampioen Trentin begint seizoen goed met zege in Valencia

H.Vviv

Matteo Trentin heeft de tweede rit in de Ronde van Valencia in een massasprint gewonnen. De Europees kampioen was in de sprint te snel voor Nacer Bouhanni en Ben Swift. Edvald Boasson Hagen blijft leider in de Spaanse rittenkoers.

Na de korte tijdrit van woensdag stond donderdag de eerste rit in lijn op het programma in de Ronde van Valencia: 166 kilometer over een geaccidenteerd parcours met start en aankomst in Alicante.

Raul Alarcon, Mathias Van Gompel, Mikel Iturria, Diego Rubio, Nigel Ellsay en Ibai Azurmendi trokken in de beginfase ten aanval en kreeg in totaal drie minuten van het peloton. Op de laatste beklimming van de dag, op veertig kilometer van de streep, werd de kopgroep weer ingerekend door het peloton onder aanvoering van Astana en Mitchelton-Scott.

Dankzij het hoge tempo moest Dylan Groenewegen de rol lossen in het peloton. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma had op de top van de Alto de Carrasqueta een achterstand van veertig seconden. Met behulp van zijn ploeggenoten kon Groenewegen op vijftien kilometer van de streep weer terugkeren in het peloton. Alles bleef in het slot van de etappe bij elkaar, waardoor de sprinters zich konden opmaken voor de massasprint.

Daarin was Europees kampioen Trentin de snelste voor Bouhanni en Swift. Groenewegen kwam er in de massasprint er niet aan te pas. De Nederlander, die vorig twee keer wist te winnen in de Tour de France, kwam niet verder dan een veertiende plaats in Alicante.