Celstraf voor bedreiging en stalking van ex

trein2000

De rechtbank veroordeelt een 50-jarige man uit Beekbergen voor bedreiging en stalking van zijn ex-partner. De man krijgt een gevangenisstraf van 240 dagen, waarvan 128 dagen voorwaardelijk.

De man stalkte zijn ex-partner tussen mei en juli 2018 telefonisch. De rechtbank vindt dat de man ernstige inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van zijn ex. De man bleef doorgaan met bellen en berichten sturen, ook al reageerde zijn ex niet. De man bedreigde haar ook meerdere keren met de dood. Door deze handelingen veroorzaakte de man gevoelens van angst en onmacht bij het slachtoffer. Dit neemt de rechtbank hem kwalijk.

Stoornis
Bij de man zijn stoornissen vastgesteld die volgens de psychiater en de psycholoog van invloed zijn geweest op zijn handelen. Het gepleegde strafbare feit is dan ook in verminderde mate aan de man toe te rekenen. De rechtbank houdt hiermee rekening bij de strafoplegging. Het is van belang dat de man zal worden behandeld aan zijn stoornissen. De straf is lager dan geëist door de officier van justitie, omdat het anders te lang zal duren voordat de man kan starten met de behandeling.

Bijzondere voorwaarden
Aan het voorwaardelijk strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden, zoals de verplichting dat de man zich laat behandelen aan zijn stoornissen. Ook krijgt de man een contactverbod met het slachtoffer, een gebiedsgebod en –verbod in de vorm van vrijheidsbeperkende maatregelen opgelegd.