Bewoner veroordeeld voor neersteken voormalig eigenaresse zorgboerderij

trein2000

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 44-jarige man uit Wichmond voor een poging tot doodslag op de voormalige eigenaresse van een zorgboerderij. Hij krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 18 maanden voorwaardelijk, opgelegd.

De man woonde op de zorgboerderij in Wichmond. In de nacht van 23 op 24 mei 2018 stak de man het slachtoffer in haar buik - vlak onder de borst - met een mes. Hierdoor liep het slachtoffer letsel op.

Stoornissen
Bij de man zijn stoornissen vastgesteld die volgens de psychiater en de psycholoog van invloed zijn geweest op zijn handelen. Het gepleegde strafbare feit is dan ook in verminderde mate aan de man toe te rekenen. De rechtbank houdt hiermee rekening bij de strafoplegging. Het is van belang dat de man zal worden behandeld aan zijn stoornissen.

Snelle behandeling gewenst
Aan het voorwaardelijk strafdeel is om die reden als bijzondere voorwaarde verbonden de verplichting dat de man zich laat behandelen. De straf is lager dan geëist door de officier van justitie, omdat het anders te lang zal duren voordat de man met deze behandeling kan starten.

Schadevergoeding
Tot slot moet de man schadevergoeding van ruim 2.400 euro aan het slachtoffer betalen.