Politie door het stof na tonen onschuldige vrouw in Team West

Monique Verlind (DJMO)

De politie biedt op haar website haar excuses aan, nadat er dinsdagavond 5 februari via het opsporingsprogramma Team West verkeerde camerabeelden zijn uitgezonden. In de uitzending werd aandacht besteed aan die diefstal van een pinpas op het Weteringplein in Den Haag op vrijdag 21 september 2018. Niet veel later werd er met diezelfde pas bij een drogisterij in Rijswijk gebruikt. 

De politie vorderde de camerabeelden van de drogisterij en kreeg deze ook. Over het tonen van beelden van verdachten in het openbaar zijn strikte afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie, zo legt de politie uit. Uit onderzoek is achteraf gebleken dat de vrouw die op de foto's getoond werd en die ook op politie.nl stonden, helemaal niets met de zaak te maken had. Toen dat bekend werd zijn direct alle beelden van alle (officiële) opsporingskanalen verwijderd.

Volgens de politie heeft er inmiddels een persoonlijk gesprek plaatsgevonden tussen de rechercheurs en de vrouw en haar familie. In dat gesprek zijn excuses aangeboden en is er gesproken over de impact die het op je kan hebben als onschuldig in beeld wordt gebracht als verdachte. Ook hebben ze de vrouw uitgelegd hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan. De politie besluit het bericht met de mededeling dat ze de gang van zaken betreurt.