DFB Pokal: Leverkusen blameert zich tegen club uit 2. Bundesliga

Redactie

Bayer Leverkusen is in de derde ronde van de DFB Pokal uitgeschakeld door Heidenheim, momenteel de nummer zes uit de 2. Bundesliga. De ploeg van Peter Bosz kwam in de eerste helft op voorsprong, maar in de tweede helft toonde de thuisploeg veerkracht tegen die Werkself. Heidenheim scoorde nog twee keer en knikkerde Leverkusen zodoende uit het bekertoernooi: 2-1.

De ploeg van Bosz wist in de laatste twee Bundesliga-wedstrijden goed werk af te leveren. Waar het eerste duel onder de Nederlander nog verloren ging tegen Borussia Mönchengladbach (0-1), werden VfL Wolfsburg (0-3) en Bayern München (3-1) wel verslagen. Bosz had met Heidenheim dus op papier de makkelijkste tegenstander met Leverkusen tot nu toe, maar de thuisploeg bood kranig weerstand en moest pas in de slotfase van de eerste helft een goal incasseren.

Een snelle aanval van achteruit belandde bij Julian Brandt, die naar het vijandelijke doel snelde en knap raak schoot: 0-1. In de tweede helft ging het echter al snel mis bij Leverkusen. Bij een counter ontsnapte Nikola Dovedan uit het oog van de verdediging en rende naar het doel van Lukas Hradecky. Nadat Dovedan eerst nog een verdediger uitspeelde, wist hij zijn team op gelijke hoogte te brengen door ook Hradecky van dichtbij te verschalken: 1-1.

Heidenheim was opvallend gevaarlijk en wist ook nog een keer de lat te raken. Twintig minuten voor tijd werd het zelfs 2-1 voor de ploeg uit de 2. Bundesliga. Maurice Multhaup reageerde alert op een strakke voorzet en wist de bal over de lijn te manoeuvreren. Bosz probeerde met wat ingrepen het tij nog te keren in de tweede helft, maar Heidenheim hield stand, waardoor de stunt een feit was.

Overige uitslagen DFB Pokal
Hamburger SV - 1. FC Nürnberg 1-0
Heidenheim - Bayer Leverkusen 2-1
Borussia Dortmund - Werder Bremen 3-3 Werder Bremen door na strafschoppen
MSV Duisburg - Paderborn 1-3