Manchester City overtuigt met hattrick Agüero tegen Arsenal

Redactie

Manchester City heeft zich goed hersteld van de nederlaag van eerder deze week. De Engelse kampioen zette zondag Arsenal opzij.
City ging dinsdag nog met 2-1 onderuit bij Newcastle United, al profiteerde koploper Liverpool met een gelijkspel tegen Leicester City (1-1) maar nauwelijks. The Reds komen maandagavond in actie tegen West Ham United (uit) en om de druk op te voeren had het elftal van Pep Guardiola drie punten nodig tegen Arsenal.

De thuisploeg ging met wat hulp van Alex Iwobi uitstekend van start. Na een afgeslagen aanval leken The Gunners te kunnen uitverdedigen, maar Iwobi treuzelde en leverde op een gevaarlijke plek in bij Aymeric Laporte. De Spanjaard bediende Sergio Agüero, die na 48 seconden raak kopte. Op St. James' Park opende hij dinsdag de score al na 25 seconden.

Kort na de openingstreffer had City een strafschop kunnen krijgen toen Agüero bij de schouder werd gepakt door Shkodran Mustafi. Arsenal ontsnapte echter en een paar minuten later stond het plotseling 1-1. Lucas Torreira trapte vanaf links een strakke hoekschop die door Nacho Monreal werd verlengd en door Laurent Koscielny werd binnengekopt.

Arsenal kwam door die treffer veel beter in de wedstrijd. Het team van Unai Emery combineerde beter en creëerde gevaar, onder meer via een afstandsknal van Torreira die werd geblokt. Toch ging Manchester City na een prachtige aanval met een voorsprong rusten. Raheem Sterling speelde een fraaie één-twee met Ilkay Gündogan, die de bal met een boog achter de Londense defensie legde. Sterling zag vlak voor de doellijn Agüero helemaal vrij staan: 2-1.

In de tweede helft kreeg het publiek in het Etihad Stadium een veel sterker City te zien. De gastheer creëerde kansen via onder meer Kevin De Bruyne, maar Bernd Leno hield Arsenal aanvankelijk nog in de wedstrijd. Na een uur werd het wel 3-1 toen Sterling vanaf links laag voorgaf en Agüero de bal met zijn arm over de lijn gleed. De bezoekers lieten na de pauze in aanvallend opzicht helemaal niks zien, ook niet nadat Aaron Ramsey en debutant Denis Suarez invielen.

Manchester City heeft nu twee punten meer dan Tottenham Hotspur en twee minder dan Liverpool, maar de koploper heeft dus een wedstrijd minder gespeeld. Arsenal is gezakt naar de zesde plaats.