Duel der duizendsten tussen rodelaars Oostenrijk en Duitsland

heywoodu

De zaterdag tijdens de World Cup rodelen in het Duitse Altenberg heeft mooie strijd opgeleverd. Op dag één was het de beurt aan de dubbels en de mannen en dat werd twee keer een Duits-Oostenrijks duel.

Bij de mannen ging de winst voor het eerst dit seizoen naar kersvers - en veelvoudig - wereldkampioen Felix Loch. Spannend was het wel: hij stond na één run op de tweede plek, maar wist de Oostenrijker Reinhard Egger met een strakke tweede run met 0,004 seconden te kloppen. World Cup-leider Johannes Ludwig uit Duitsland eindigde op 0,111 seconden op de derde plek, voor olympisch kampioen David Gleirscher uit Oostenrijk.

De dubbels leverden voor de derde keer dit seizoen Oostenrijkse winst op. Thomas Steu en Lorenz Koller, de revelatie van het seizoen, waren in de eerste run de snelsten en hielden in de tweede run stand tegen thuisfavorieten en wereldkampioenen Toni Eggert en Sascha Benecken, die op 0,043 seconden eindigden. De Letse neven Andris en Juris Sics werden op 0,386 seconden derde, olympisch kampioenen Tobias Wendl en Tobias Arlt uit Duitsland crashten in bocht één van run één en werden slechts negentiende en voorlaatste.