Kobayashi wint ook in het skivliegen

heywoodu

Schansspringer Ryoyu Kobayashi blijkt ook uitstekend uit de voeten te kunnen in het skivliegen, waar van de veel grotere schansen gesprongen wordt. De Japanse World Cup-leider won in het Duitse Oberstdorf en boekte zijn tiende overwinning van het seizoen.

Kobayashi nam in de eerste ronde de leiding en die stond hij in de finaleronde niet af, hoewel het spannend was. Markus Eisenbichler kwam met een indrukwekkende tweede sprong dicht in de buurt, maar eindigde een half puntje achter Kobayashi, die nooit eerder echt indruk maakte op een vliegschans.

Stefan Kraft liet de beste sprong van de finaleronde zien en dat bracht de Oostenrijker van de vijfde naar de derde plek, doordat Piotr Zyla - tweede na één sprong - naar de vierde plek zakte, voor de Noor Robert Johansson en de Pool Kamil Stoch.

Zondag volgt de derde en laatste wedstrijd in Oberstdorf, waar de heren dan vanaf 16.00 uur van de schans gaan voor de eerste ronde.

De vrouwen kwamen in het Duitse Hinzenbach in actie en daar ging de zege naar Maren Lundby. De Noorse bleef het Duitse duo Juliane Seyfarth en Katharina Althaus ruim voor en won zo alweer voor de vierde keer op rij.