Uitslag Willem II - FC Groningen

Redactie

FC Groningen heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie.

Het team van Danny Buijs zegevierde met 1-2 over Willem II, dat elk van de laatste vijf officiële wedstrijden in winst om had gezet. Het was voor de noorderlingen de eerste Eredivisie-zege op Willem II sinds oktober 2015, na drie nederlagen en drie remises. Door de overwinning staat FC Groningen voorlopig op een twaalfde stek.

Willem II speelde aanvankelijk afwachtend voetbal, leunde achterover op eigen helft en wachtte tot het de bezoekers uit Groningen tot een fout kon dwingen. Het team van Adri Koster kroop vervolgens ietwat meer uit zijn schulp. Doelman Sergio Padt stompte een strakke inzet van Alexander Isak naar de zijkant, een schotje van Renato Tapia ging voorlangs en een voorzet van Damil Dankerlui kwam niet bij een van zijn twee vrijstaande ploeggenoten terecht maar ging juist over alles en iedereen heen.

Ofschoon FC Groningen in het eerste half uur vrij fantasieloos oogde, ging het team van Buijs toch met een dubbele voorsprong de rust in. Een heerlijke inzet van Django Warmerdam belandde tien minuten voor rust in de kruising en brak het duel open: 0-1. Twee minuten later moest Timon Wellenreuther het leer namelijk weer uit zijn doel halen. Thomas Meissner tastte mis bij een diepe bal waarna Kaj Sierhuis oog in oog met Wellenreuther koel bleef en de voordelige marge vergrootte: 0-2.

Een hard gelag voor Willem II, dat de controle over het duel had en tot de 0-1 geen kansen had weggegeven. In de rust bleef Meissner in de kleedkamer achter ten faveure van Vangelis Pavlidis, waardoor Dankerlui als rechtsback ging spelen. Willem II was na rust aanvankelijk nog te slordig in balbezit om tot kansen te komen, maar in de 54e minuut verscheen de 1-2 op het scorebord. Tim Handwerker schatte een pass van Daniel Crowley verkeerd in, waarna Marios Vrousai met een lage schuiver in de lange hoek trefzeker was.

Willem II zocht met veel zelfvertrouwen naar de gelijkmaker, mede door enkele weifelende optredens van Padt in het doelgebied. De 2-2 bleef echter uit, ook toen de Tilburgers de druk in de slotfase verder opvoerden. Een schot van Dankerlui ging naast, een kopbal van Tapia ging over en Padt haalde op heerlijke wijze een schot van Vrousai uit de kruising. Aan de andere kant van het veld liet Mimoun Mahi na om uit een counter de 1-3 te maken. De ploeg van Buijs wist uiteindelijk met hangen en wurgen drie punten veilig te stellen.

Willem II

1 - 2

FC Groningen

 55' Vrousai    35' Warmerdam
 37' Sierhuis
 
 Gele kaart: Tapia, (Willem II), Memisevic, Zeefuik, Padt, (FC Groningen)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 12.633
Arbiter: Martens
 
Opstelling:   Opstelling:
Wellenreuther
Lewis
Meissner (Pavlidis/46)
Peters
Heerkens
Tapia
Crowley
Llonch
Dankerlui
Isak
Vrousai
  Padt
Zeefuik
Te Wierik
Chabot (Reis/62)
Handwerker
Bel Hassani (El Hankouri/62)
Memisevic
Bruns
Warmerdam
Sierhuis (v.d.Looi/75)
Mahi