Wellens wint net zoals vorig jaar de Trofeo de Tramuntana

H.Vviv

Tim Wellens heeft de derde wedstrijd van de Challenge Mallorca gewonnen. De Belg van Lotto Soudal was net zoals vorig jaar de beste in de Trofeo de Tramuntana. Hij was in de sprint te sterk voor de Duitser Emanuel Buchmann, die vrijdag de tweede wedstrijd van de Challenge Mallorca had gewonnen. Wereldkampioen Alejandro Valverde werd derde.

Vandaag stond de derde wedstrijd van de Challenge Mallorca op het programma. De renners moesten 140 kilometer afleggen met in totaal 3300 hoogtemeters. Ideaal voor de renners die goed bergop kunnen.

Zoals zo vaak ontstond er vanaf het begin een vroege vlucht die de eerste uren van de wedstrijd mochten gaan kleuren. Ook ditmaal reed er een kopgroep weg, maar ruim voor de streep werden ze alweer teruggehaald. Op veertig kilometer ontstond er een groep van 27 renners met daarbij alle favorieten voor de zege.

Op de Puig Major, de belangrijkste klim van de dag, trok Buchmann ten aanval. De Duitser van BORA-hansgrohe, die vrijdag al had gewonnen, kwam als eerste boven. Hij begon met een voorsprong van twintig seconden aan de afdaling op Wellens en Sergio Higuita. Wellens reed er in de afdaling naar toe, terwijl Higuita moest afhaken bij de Belg. In de laatste vijf kilometer liet Wellens ook Buchmann achter zich op de laatste beklimming van de dag. Voor Wellens was het zijn eerste overwinning van het jaar en volgt zichzelf op als winnaar van de Trofeo de Tramuntana. Valverde werd op meer dan één minuut derde en moet nog altijd wachten op zijn eerste zege in zijn wereldkampioenentrui.

Pieter Weening was met de zevende plaats de beste Nederlander van de dag. Bauke Mollema die de eerste twee dagen derde werd kwam in de derde wedstrijd niet aan de start.

Zondag staat de laatste wedstrijd van de Challenge Mallorca op het programma. Waar de eerste drie dagen voor de klimmers was krijgen de sprinters morgen de kans op Mallorca.