Pidcock wereldkampioen veldrijden bij beloften

TargaFlorio

Veldrijder Tom Pidcock is in het Deense Bogense wereldkampioen geworden in de categorie onder 23 jaar. Achter de Brit wonnen Eli Iserbyt en Antoine Benoist het zilver en brons.

Vooraf werd er gehoopt op een strijd tussen Pidcock en tweevoudig wereldkampioen Iserbyt. De Belg nam in de openingsfase het initiatief. Door een fietswissel had Pidcock een achterstand van acht seconden opgelopen ten opzichte van Iserbyt.

Na vier ronden was Pidcock terug in het wiel bij Iserbyt en ging direct in de aanval. De Belg had geen antwoord op die versnelling. Na acht ronden kwam Pidcock als de nieuwe wereldkampioen over de finish. Op vijftien seconden werd Iserbyt tweede. De Fransman Benoist won het brons. Beste Nederlander was Ryan Kamp op plaats zeven.

Eerder op de dag werd een andere Brit wereldkampioen bij de junioren. Net als vorig seizoen was Ben Tulett opnieuw de winnaar. In de derde ronde reed hij weg bij de Belgische medevluchters Witse Meeussen en Ryan Cortjens. Met een vijfde plaats was Pim Ronhaar de beste Nederlander.

Om 15.00 uur is de wedstrijd voor de vrouwen. Met een sterke selectie aan de start is Nederland favoriet voor het goud. De wedstrijd is live te zien bij de NOS, Sporza en Eurosport.

Uitslag beloften
1. Thomas Pidcock (GBR)
2. Eli Iserbyt (BEL)
3. Antoine Benoist (FRA)
4. Tomas Kopecky (CZE)
5. Jakob Dorigoni (ITA)
6. Ben Turner (GBR)
7. Ryan Kamp (NED)
8. Loris Rouiller (ZWI)
9. Thomas Mein (GBR)
10. Niels Vandeputte (BEL)

Uitslag junioren
1. Ben Tulett (GBR)
2. Witse Meeussen (BEL)
3. Ryan Cortjens (BEL)
4. Thibau Nys (BEL)
5. Pim Ronhaar (NED)
6. Tom Lindner (DUI)
7. Carlos Canal Blanco (SPA)
8. Lennert Belmans (BEL)
9. Jakub Toupalik (CZE)
10. Theo Thomas (FRA)