Rugbyers Wales beginnen Six Nations met fraaie comeback tegen Frankrijk

Boris (borisz)

De rugbyers van Wales zijn de 125e editie van de Six Nations vrijdag begonnen met een knappe uitzege op Frankrijk. De ploeg van de afzwaaiende coach Warren Gatland won na een fraaie comeback met 19-24.

De eerste helft was voor Frankrijk. Bij rust stond de thuisploeg met 16-0 voor, door onder meer een vroege tries van Louis Picamoles en Yoann Huget. In de tweede helft draaide Wales het duel volledig om. Door try's van Tomos Williams en George North en een rake penalty van Dan Biggar was het na een uur spelen opeens 16-17.

Frankrijk kwam door een penalty van Camille Lopez nog op 19-17, maar daarna besliste North het duel met zijn tweede try van de avond, na een grote fout van Sebastien Vahaamahina. North onderschepte de bal en kon doorlopen naar het einde van het veld. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Six Nations dat een ploeg terugkomt van een achterstand van zestien punten bij rust.

Zaterdag zijn de twee andere duels van de eerste speelronde van de Six Nations: Schotland-Italië en Ierland-Engeland. Vorig jaar won Ierland het toernooi met een Grand Slam, door van alle tegenstanders te winnen. Het toernooi staat dit jaar ook in het teken van het WK rugby. Later dit najaar in Japan.