Tennissers gelijk met Tsjechië in jacht op Davis Cup-finales

heywoodu

De Nederlandse tennissers staan na de eerste dag in het duel met Tsjechië in de Davis Cup op 1-1. In Ostrava spelen de twee landen tegen elkaar in de kwalificatie, waarbij de winnaar zich plaatst voor de Davis Cup-finales van november - sinds dit jaar is het format van het landentoernooi omgegooid, waardoor het gros van het toernooi in november in één week afgeraffeld wordt.

Tallon Griekspoor begon verrassend sterk tegen Jiry Vesely en won de eerste set, maar daarna nam de Tsjech het heft in handen. Hij won de volgende twee sets en pakte zo met 7-5, 4-6, 4-6 de wedstrijd - sinds dit jaar worden in de Davis Cup ook alleen nog maar korte best-of-3-wedstrijden gespeeld, in plaats van de met enige regelmaat epische best-of-5-duels.

Robin Haase, de Nederlandse kopman, betrad vervolgens de baan tegen Lukas Rosol en dat ging beter: Haase had weinig moeite met de Tsjech, won met 6-2, 6-4 en trok zo de stand gelijk. Zaterdag openen Matwé Middelkoop en Jean-Julien Rojer namens Nederland de dag, waarna Haase en eventueel Griekspoor nog eens in actie komen om de ontmoeting met de Tsjechen te beslissen.