OM verwacht meer aangiftes tegen atletiektrainer Jerry M.

Monique Verlind (DJMO)

Op 8 januari is de politie, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam, een onderzoek gestart naar de 58-jarige Rotterdammer Jerry M. die jarenlang heeft gewerkt als atletiektrainer bij verschillende atletiekverenigingen in Nederland. Aanleiding voor het onderzoek waren publicaties in de media over misbruik van meisjes die op verschillende locaties en momenten atletiektraining kregen van deze man.

Het is essentieel dat de zaken zorgvuldig worden onderzocht en dat vraagt tijd. Hoewel het onderzoek nog niet is afgerond wil het OM toch haar bevindingen tot nu toe delen. Het onderzoek richt zich op meerdere strafbare feiten, gepleegd in Nederland alsook daar buiten, bijvoorbeeld tijdens trainingen in het buitenland. Uiteindelijk zal door het Openbaar Ministerie beoordeeld worden of er strafbare feiten zijn gepleegd en of die vervolgbaar zijn.

De afgelopen weken zijn er informatieve gesprekken gevoerd en komende tijd staan er informatieve gesprekken gepland met mogelijke slachtoffers van seksueel misbruik. Na de gevoerde gesprekken is er één aangifte gedaan en worden er nog twee aangiftes opgenomen door de politie.

Het onderzoeksteam heeft contact opgenomen met slachtoffers van mogelijke strafbare feiten die verjaard zijn. Die slachtoffers worden in de gelegenheid gesteld om hun ervaringen te delen en krijgen ondersteuning aangeboden. Het is voor het Openbaar Ministerie en politie volkomen duidelijk dat het opnieuw bespreken van gebeurtenissen uit het verleden ingrijpend en zeer gevoelig kan zijn voor de betrokkenen en hun naasten.