Deadlineday: Weinig spectakel op laatste dag

trein2000

Het is vandaag 31 januari oftewel deadlineday. Vandaag sluit de transfermarkt in de meeste Europese landen. De eerste transfers van vandaag zijn al geweest. Maar de grootste verrassingen vinden ongetwijfeld pas plaats in de laatste uren.

Zo ging eerder vandaag Denis Suárez van FC Barcelona naar Arsenal, voor een halfjaar op huurbasis. En versterkten diverse Nederlandse clubs zich met een laatste aanwinst. 

Zo maakte Nick Kuipers de overstap van Emmen naar ADO, versterkte Empoli zich met Kevin Diks. Jeffery Bruma maakt de overstap naar Schalke 04 en NAC Breda haalde Dorian Dervite, een Franse verdediger.

Ook zijn er nog veel geruchten, in dit bericht houden we u op de hoogte tot het sluiten van de markt vanavond om twaalf uur precies.

Update 00:00 uur:
 
We zijn klaar, het zit erop. De markt is gesloten en daarmee ook dit verslag.

Update 23:45 uur:
 
Met nog een kwartier te gaan lijkt het relatief rustig te blijven, ook bij Heerenveen.

Update 23:00 uur:
 
Vitesse heeft ook nog een versterking binnengehaald. Het gaat om de Ghanese spits Dauda.

Update 22:08 uur:

Update 21.46 uur:
Raakt SC Heerenveen Kobayashi nog kwijt?


Update 20.39 uur:
Peter Crouch is de nieuwe aanwinst van Burnley. De 38-jarige voetballer komt over van Stoke City, waarmee hij vorig seizoen degradeerde naar de Championship. De boomlange aanvaller speelde eerder in zijn carrière voor Tottenham Hotspur, Aston Villa, Southampton, Liverpool, Portsmouth en Stoke City. Bij Burnley heeft hij een contract getekend tot het einde van dit seizoen.

Update 20.21 uur:
Emile Smith Rowe maakt de overstap van de Premier League naar de Bundesliga. Het Engelse talent wordt door Arsenal verhuurd aan RB Leipzig.

De middenvelder speelde dit seizoen zes wedstrijden voor de hoofdmacht van Arsenal, namelijk in de Europa League en EFL Cup. In totaal scoorde hij drie doelpunten. Arsenal hoopt dat door de verhuur Rowe meer ervaring opdoet op het hoogste niveau.

Update 19:30 uur:
 Feyenoord heeft Cuco Martina definitief binnen. Hij komt op huurbasis over van Everton.

Update 19:20 uur:

Update 19:12 uur:
Erik Pieters maakt mogelijk nog een transfer. Hij zou in gesprek zijn met het Franse Amiens. Hij speelt nu voor Stoke City FC. 

Update 18:40 uur:
 
Ruben Ligeon maakt het seizoen af bij De Graafschap. Hij wordt verhuurd door PEC Zwolle.

Update 17:40 uur:
Leandro Bacuna is de nieuwste aanwinst van Cardiff FC.

Update 17:20 uur:
Matteo Cassiera gaat van Ajax naar het Argentijnse Racing, hij wordt voor anderhalf jaar verhuurrd met optie tot koop. 

De situatie rond Vincent Jansen is in een impasse geraakt. Er zijn diverse clubs geïnteresseerd in de Nederlandse spits, maar zij bijten zich stuk op de vraagprijs van Tottenham. Naar verluid vraagt de Engelse club bijna 20 miljoen Euro voor Jansen.

Update 16:50 uur:
Cuco Martina, de verdediger die eerder onder meer bij FC Twente speelde, lijkt onderweg naar Feyenoord. Eerst voor een halfjaar op huurbasis. In de zomer wordt de overgang dan definitief.

Update 16:37 uur:
Fellaini maakt volgens de BBC de overstap naar China. Hij gaat spelen bij Shandong Luneng, de club waar ook oud-Feyenoorder Graziano Pelle speelt.

Update 16:25 uur:
N'Koudou is de nieuwe aanwinst van AS Monaco, hij komt over van Tottenham.

Excelsior heeft zich versterkt met de Duitse spits Eckert.