Bas Dost helpt Sporting aan punt met late treffer

Redactie

Sporting Portugal heeft onder leiding van Marcel Keizer woensdagavond een nederlaag ternauwernood kunnen voorkomen dankzij een landgenoot.

Op bezoek bij Vitória Setúbal keek de ploeg uit Lissabon lange tijd tegen een achterstand aan en moest het na 55 minuten spelen zelfs met een man minder door na een rode kaart van Stefan Ristovski. Het was Bas Dost die met een doelpunt in de tachtigste minuut een punt uit het vuur sleepte voor Sporting: 1-1.

Door blessures en schorsingen begon Sporting enigszins gehavend aan de wedstrijd tegen de nummer twaalf van de Primeira Liga. Nemanja Gudelj moest door een schorsing toekijken en Jérémy Mathieu was door een blessure niet inzetbaar. In een periode waarin Sporting aan aanvallen dacht en zocht naar de openingstreffer, viel de goal aan de andere kant van het veld. Jhonder Cadiz ging er op de linkerflank vandoor. Hij speelde zijn directe tegenstander uit met een handige schaar en schoot raak in de verre hoek. De Braziliaanse doelman Renan Ribeiro was kansloos op de inzet.

De opgave om de achterstand weg te werken werd een stuk moeilijker voor Sporting toen Ristovski tien minuten na de thee van het veld werd gestuurd. Keizer bracht met Nani, Bruno Gaspar en Luiz Phellype drie verse krachten en dat resulteerde uiteindelijk in een gelijkmaker van Dost. Tien minuten voor tijd kreeg Setubal een hoge voorzet niet goed weggewerkt. De bal werd teruggebracht in het strafschopgebied, waarbij Dost op de goede plaats stond en de 1-1 tegen de touwen werkte met een bekeken hakbal. Door het gelijkspel komt Sporting op 39 punten. De achterstand op koploper FC Porto bedraagt zeven punten.