Ook Juventus voortijdig uitgeschakeld in bekertoernooi

Redactie

In navolging van AS Roma heeft ook Juventus de kwartfinales van de Coppa Italia niet overleefd. Atalanta Bergamo won verrassend met 2-0.

Ofschoon La Vecchia Signora met een sterke opstelling aantrad, had de thuisploeg, met Marten de Roon in de basis, het beste van het spel. Atalanta nam het doel van Wojciech Szszescny geregeld onder vuur en Juventus stelde daar voor rust maar bar weinig tegenover. De 2-0 ruststand was dan ook niet onverdiend te noemen.

Rechtsback Timothy Castagne zorgde na iets meer dan een half uur spelen voor de openingstreffer en de Belg kon twee minuten later weer juichen toen ook clubtopscorer Duvan Zapata het net vond. De afgelopen zomer van Napoli overgenomen spits schiet in de Serie A de laatste weken met scherp en de gedeelde topscorer van de competitie kon ook in het bekertoernooi scoren dankzij een prima voorzet van Mario Pasalic.

Cristiano Ronaldo had kort voor rust nog iets terug kunnen doen, maar de steraanvaller van Juventus liet een vrije trap op een kansrijke positie onbenut. Juventus drong na rust meer aan en had wel een doelpuntje verdiend. Dat kwam er echter niet en als extra smet op de uitschakeling volgde ook een derde treffer voor de thuisploeg, dankzij wederom Zapata.

Zodoende bekert Atalanta verder en droop Juventus met het schaamrood op de kaken af. De club vervolgt haar weg nog wel in de Serie A en de Champions League, maar moet dat vermoedelijk enige tijd doen zonder Paulo Dybala. De Argentijn raakte in de tweede helft geblesseerd en werd vervangen door Douglas Costa, die ook enige tijd op de grond lag na een stevig duel. Trainer Massimiliano Allegri werd voor rust al naar de tribune gestuurd.