AS Roma ligt uit Coppa Italia na vernederende 7-1 nederlaag

Redactie

AS Roma ligt uit het toernooi om de Coppa Italia. Het team van Eusebio Di Francesco verloor woensdag in de kwartfinale van Fiorentina met liefst 7-1.

De blamage in Florence komt op een vervelend moment voor AS Roma, dat afgelopen weekeinde bij Atalanta (3-3) in de Serie A een 0-3 voorsprong weggaf. De eerste kans van de wedstrijd was voor Federico Chiesa: hij raakte de buitenkant van de paal. De aanvaller zou echter toch nog drie keer juichen. Chiesa maakte de openingstreffer op aangeven van Cristiani Biraghi en scoorde ook in de achttiende minuut, toen hij Aleksandar Kolarov te slim af was en het leer over doelman Robin Olsen heenwerkte; 1-0 en 2-0.

Met een ferm schot zette Kolarov na nog geen half uur spelen de 2-1 op het scorebord, maar Fiorentina vergrootte al snel de voordelige marge: een schot van Luis Muriel ging via de enkel van Steven Nzonzi tegen de touwen. Het duel ging tot aan de rust op en neer, met kansen voor weer Chiesa en Patrik Schick. Na rust maakten Edin Dzeko en Lorenzo Pellegrini hun opwachting bij AS Roma, dat het tweede bedrijf sterk begon. Marco Benassi ontsnapte echter aan de buitenspelval en mikte het leer tussen de benen van Olsen.

Dat was de genadeklap voor Roma, dat bovendien met tien man kwam te staan. Dzeko kreeg een rode kaart voor zijn geklaag richting de arbiter, die een charge van Jordan Veretout op Pellegrini geen vrije trap waard vond. Fiorentina, waar ook Kevin Diks geen speeltijd kreeg, liep vervolgens nog verder uit. Chiesa completeerde zijn hattrick op aangeven van Benassi en daarna nam invaller Giovanni Simeone de 6-1 en 7-1 voor zijn rekening. Justin Kluivert en Rick Karsdorp bleven overigens negentig minuten op de bank bij de Romeinen.