Boksers Thurman en Munguia verdedigen wereldtitels

heywoodu

Voor het boksen keren we wederom even terug naar het weekeinde en dan zien we dat Keith Thurman in het Barclays Center in New York met succes zijn WBA-superwereldtitel in het weltergewicht (-66,7kg) heeft verdedigd. De 30-jarige One Time (28-0) won op punten van de 34-jarige Josesito Riverside Rocky Lopez (36-7).

Thurman won in maart 2017 de WBC-wereldtitel in het weltergewicht na winst op Danny Garcia, maar door blessureleed kwam hij sindsdien niet meer in actie en besloot hij vorig jaar al om de WBC-titel op te geven. Hij kreeg bij zijn comeback wel gelijk de kans om voor de WBA-supertitel te vechten en dat ging goed: Lopez deelde in de zevende ronde wel een rake klap uit, maar het was niet genoeg om Thurman te verslaan. De reguliere WBA-kampioen in het weltergewicht is overigens niemand minder dan Manny Pacquiao.

De ongeslagen Mongoliër Tugstsogt Nyambayar (10-0) vocht in hetzelfde stadion voor het eerst om een wereldtitel: de vacante IBO-titel in het vedergewicht (-57,2kg). Daarin pakte King Tug in 2012 olympisch zilver en via winst op punten op de Dominicaan Claudio Marrero (23-2) mag hij zich nu de regerend IBO-kampioen noemen.

In Montreal stond Sadriddin Akhmedov (6-0) uit Kazachstan tegenover Abraham Juarez (13-1), met als inzet de WBC-jeugdwereldtitel in het superweltergewicht (-69,9kg). De 20-jarige Soldier of Q sloeg in de vierde ronde toe: Juarez kreeg een harde klap op het gezicht en daarmee was het einde gevecht.

Akhmedov slaat na zo'n 7:30 minuten toe (Bron: YouTube)

In Houston stonden tot slot nog twee wereldtitels op het spel, te beginnen met de WBA-titel in het vedergewicht. De 24-jarige Chinees Xu Can (15-2) vocht voor het eerst om een wereldtitel en werd na twaalf ronden tegen Jesus Rojas uit Puerto Rico (26-2) als winnaar aangewezen door alle drie juryleden.

Jaime Munguia (31-0, 26 KO's) won voor de verandering eens op punten, waarmee hij zijn WBO-wereldtitel in het superweltergewicht wel verdedigde. De Japanner Takeshi Inoue (13-0) vocht voor het eerst buiten Azië, maar was volstrekt kansloos tegen zijn 22-jarige opponent, die van twee juryleden zelfs alle twaalf ronden toegewezen kreeg.