Skiër Hirscher deklasseert concurrentie bij avondslalom Schladming

heywoodu

Alpineskiër Marcel Hirscher heeft in het Oostenrijkse Schladming voor eigen publiek The Nightrace gewonnen, de jaarlijkse World Cup-wedstrijd die in de avond afgewerkt wordt op de Planai in Schladming.

In de eerste run sloeg Hirscher al stevig toe: hij bouwde 0,99 seconden voorsprong op ten opzichte van de Zwitser Daniel Yule, die op één honderdste werd gevolgd door Alexis Pinturault uit Frankrijk. De Zwitser Ramon Zenhäusern (+1,09) stond nog prima binnen bereik van het podium, net als de Noor Henrik Kristoffersen (+1,15).

Kristoffersen viel in de tweede run weg, de brullende Zenhäusern verdedigde zijn vierde plek. Pinturault ging rap naar beneden en zag dat hij Yule zo passeerde, maar op Hirscher stond geen maat: de Oostenrijker won met 1,21 seconden voorsprong op de Fransman, met de derde plek op 1,60 seconden voor Yule.

Een speciale vermelding is er voor de pas 21-jarige Bulgaar Albert Popov. In het weekeinde werd hij in Kitzbühel al zeer knap negende, in Schladming pakte hij de zesde plek: de eerste Bulgaar in de top-6 in de World Cup sinds Bulgarije's beste skiër ooit - Peter Popangelov, goed voor elf podia - dat in 1985 deed.