Man uit Apeldoorn veroordeeld voor ontucht met slapende vrouw

qltel

De rechtbank veroordeelt een 53-jarige man uit Apeldoorn voor het plegen van ontuchtige handelingen bij een vrouw waarbij hij in huis woonde. Hij krijgt een gevangenisstraf van 16 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, opgelegd. De ontuchtige handelingen vonden plaats op 23 februari 2018. Het slachtoffer sliep op dat moment.

Alleen oog voor zichzelf
Volgens de rechtbank schendt de man door zijn handelen op ernstige wijze de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. Hij had alleen oog voor zijn eigen belang en stond niet stil bij de gevolgen voor het slachtoffer.

Bijzondere voorwaarden
Uit het reclasseringsrapport blijkt dat de man kampt met persoonlijkheidsproblemen. De kans op herhaling is gemiddeld. Daarom adviseert de reclassering om bijzondere voorwaarden op te leggen bij het voorwaardelijke strafdeel. De rechtbank gaat hierin mee. Zo legt de rechtbank een verplichte behandeling op om herhaling in de toekomst te voorkomen. Ook moet de man zich melden bij de reclassering. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Gaat de man in die periode nogmaals in de fout, dan moet hij de 8 maanden die voorwaardelijk zijn opgelegd alsnog uitzitten. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.